vrticiУ сусрет Васкрсу,као централном хришћанском празнику,као и жељи  управе јагодинских вртића, кординатор за верску наставу јереј Миломир Тодоровић, дао је благослов јагодинским вероучитељима, за учешће у раду са малишанима вртића и њиховим васпитачима.

Ове активности су усмерене на размену искуства у васпитању деце која познаје Православна Црква кроз векове и педагогије која има искуства у раду са децом у јаслицама и предшколцима. Васпитачи су кроз огледну активност - руке у тесту, дали деци пример како се обликује славски колач. Ово је био одличан пример, јер су малишани спремно одговорили и латили се посла, месећи својим маленим рукам славски колач. Вероучитељ се претходно дружио са малишанима, водећи разговор који је за њихов узраст примерен, сликовито показујући који су још обележја славе. Песмица која се певала, праћена је подршком васпитача и саме деце.

Такође, у јагодинским вртићима, традиционално се одржао васкршњи час. Васпитачи су децу лепо припремили да узму учешћа у овом часу са вероучитељем. Пријатна атмосфера, уз мирис тамјана, довела је до лепе конверзације вероучитеља и деце. Вештина васпитача у раду са децом,даје добар пример вероучитељима у раду са децом која су тек пошла у школу. Обострано задовољство, показује како уз добру вољу, стручност и Божји благослов, деца узрастају у непоновљиве личности; а то је и циљ православног образовања и васпитања-храњење Божијег образа у човеку.Такође, деца која похађају верску наставу узела су учешће у православним богослужењима, од којих је свакако најважније Божанствена Литургија. Речи Господа Исуса Христа "пустите децу к мени да дођу" имале су одјека у душама главних васпитача, родитеља, као и у срцима деце!

вероучитељ Ивица Камберовић

 
Категорија: Веронаука

 

 

 

 

 

 

 

raspored5c

Повратак на врх